Ekaksi mekko
Muokkailin niin, että mekon värit näkkyy oikein. Kerranki silitin valamiin tuotteen, mutta näköjään aivan päin helevettiä. |
Tässä meikä edustaa hiasen kans. Hiase on ihana. |
Sitte muihin aiheisiin
Tein parille tyynylle pääliset ku ne edelliset oli rumat. Ja koska kangaslaatikko ei mahu kiinni. |
Tämä idea löyty pinterestistä (joo, meikä ihan oikiasti teki jotaki sieltä, enkä vaan kattonu kuvia). Todella nannaa. Todella halapaa. Todella heleppoa. Todella epäterveellistä. Pistän siis reseptin. |
Sain synttärilahjaksi myös hamahelmiä. 10000 kappaletta. |
Sonera lahajotti mulle viis joulupostimerkkiä, niin askartelin viielle onnekkaalle ihan joulukortinki. Enkä muistanu ottaa kuvia, vaikka tuli tosi hienoja. Tämän spottasin mummilasta sentään. |
Muistaakseni pienemmän pikkuvelin synttärijuhulista. Aivan tavallinen tylsä kakku. |
Tämä muhkea neito tässä sen sijaan on nimeltään sitruunamakenkipiiras. Tai torttu, koska se on hauskempi sana. Ihan vitun hyvvää voi jeesus. Ei voi muuta sanoa. |
Tää on vaan joku kasvispiiras. En muista muuta ku että täytteessä oli soijaa ja pohjassa kaurahiutaleita. En tiiä miksi tämäki on pitäny kuvata. |
Reseptit
Leivitetty possu 3kpl
3 possun ulukofilesiipaletta
1 kuiva croissantti
0,5 dl vehnäjauhoja
1 muna
palio öljyä
mausteita
- Anna possujen lämmetä pöyvällä. Piekse sillä aikaa kroissantti ihan pärreiksi ja siivilöi matalalle lautaselle se muhu.
- Pistä myös muna ja jauhot omille matalille lautasilleen. Riko se munan rakenne. Laita jauhojen sekkaan jottain mausteita, suolaa nyt ainaki.
- Piekse possut noin kaksinkertasiksi. Semmosiksi ohhuiksi leikkeiksi. Kuivaa leikkeet. Hierase vähän (tai palio, ihan mite tahot) suolaa pintoihin.
-Pyöräytä leikkeet eka jauhossa, sitte munassa ja sitte croissanttimurussa. Paista keskilämmöllä semmone viitisen minuuttia.
Panerointi pallaa tosi heleposti niin pittää olla sen lämmön kans skarppina. Sitte jos ei oo montaa pannua käytössä, niin kannattaa heittää valamiit leikkeet uuniin pysymään lämpimänä. Joku 100 astetta on ihan hyvä.
Kanelirullat 8kpl
8 siivua vaaliaa paahtoleipää (Lidlissä on just sopivaa semmosta minkä reunat ei oo pyöristetty.)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
0,5 dl sokeria
1 rkl kanelia
noin desi sulaa rasvaa
- Pistä uuni lämpiään 175 asteeseen.
- Leikkaa leivistä reunat jos haluat ja kauli ne leivät ihan ohhuiksi.
- Sulata rasva. Sekota kanelisokeri ja pistä matalalle lautaselle.
- Sekota tuorejuusto ja tomusokeri. Lätki leipien päälle sopivasti ja rullaa leivät kiinni.
- Sudi leivät rasvalla, tai dippaa siellä (sillon tarvii ehkä enempi rasvaa). Pyörittele kanelisokerissa ja pistä pellille ja uuniin. Noin vartti on hyvä.
Sitruunamarenkipiiras
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
175 g voita tai margariinia
Täyte
2 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
1 dl sitruunamehua (2 sitruunaa)
5 keltuaista
50 g voita tai margariinia
Marenki
5 valkuaista
1,5 dl sokeria
- Pistä uuni lämpiään 200 asteeseen.
- Sekota jauhot ja sokeri ja nypi sekasin pehemiän rasvan kans. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Töki pohjaan haarukalla reikiä. Siihen vuoan pohjalle kannattaa pistää leivinpaperi, niin saa heleposti nostettua lautaselle sen hässäkän.
- Paista noin 10 min.
- Mittaa kattilaan muut täytteen aineet paitti keltuainen ja rasva. Sekota täysiä.
- Pistä keltuaiset ja rasvaki sekkaan. Kuumenna koko ajan vispilällä sekottaen niin kauan että kiehahtaa. Nosta pois levyltä ja jäähytä jonku verran. Pistä pohjan päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi ja lisää sokeri vähitellen. Vatkaa niin perkeleesti että sen kipon voi kääntää ylösalasin iliman että tullee sotkua.
- Levittele marenki piirakan päälle sillee aaltoilevasti kivasti nätisti. Paista 150-175 asteessa noin 20 min. Kaikki riippuu sun uunista. Marenki saa ruskistua, muttei pallaa.
Jämäkeksit
125g voita
n. 1,5 dl tomusokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- Uuni 150 asteeseen.
- Vatkaa pehemiä voi ja sokeri vaahoksi. Sekota kaikki kuivat ensin keskenään ja sitte munavaahtoon.
- Pistä pellille semmosia ruokalusikallisia. Paista 8 min.
Pähkinäsuklaalevite päällä 5/5. Veikkaisin, että ois aika jumalaista jos dippaa suklaaseen ja kookoshiutaleisiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti